STT:n uutinen kertoo, että Helsingin Sanomat aikoo lakkauttaa aluetoimituksensa 2015 mennessä. Oulua ylempänä näitä ei ole tosin ollutkaan. Muuten töitä on tehty Tampereella, Turussa, Lappeenrannassa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Oulussa.  Töissä on 11 toimittajaa ja yksi kuvaaja.

Lakkautusta perustellaan sillä, että asutus keskittyy yhä voimakkaammin etelään, ja toimintaa vahvistetaan radanvarsikunnissa ja pääkaupunkiseudun kehyskunnissa. Muualla maassa käytettäisiin avustajia.

Mielenkiintoista on jatkossa, jos suunnitelma toteutuu, tulevatko harvaanasuttuun periferiaan (lue: liki koko maa tuon määritelmän mukaan) liittyvät juttuaiheet keskustoimituksen ideoimina vai voivatko satunnaiset avustajat myös itse ehdotella aiheita. Entä saavatkohan he mukaansa laatukuvaajia vai joutuvatko itse räpsimään digipokkareillaan kuvia. Tähän saakka HS ei ainakaan ole kunnostautunut hyvin maksavana toimeksiantajana, joten millähän aikovat houkutella hyviä tekijöitä. Vai jatkuuko mentaliteettina nykyinen maksatuspolitiikka?

Mahtaisiko takana olla myös hurskas ajatus säästöistä ja kuvitelma, että lukijoilta saadaan joka tapauksessa materiaalia niin, ettei juuri ole väliäkään omalla läsnäololla. Toivottavasti ajatus menee pieleen.

Aika tylyä valtakunnallisen sanomalehden ilmoittaa keskittyvänsä pk-seudun kuntiin... Toivottavasti tästä löytyy markkinarakoja muille toimijoille ja erilaisella näkymiselle esimerkiksi netissä ja mobiilissä.