Sain kuunnella Mehiläisen entistä tj Vesa Ekroosia, joka selitti suomalaisten jäykän terveydenhuollon rakenteiden taustoja aika mielenkiintoisesti.

Sairaanhoitopiirien luottamusjohto koostuu vain ja ainoastaan poliitikoista. Heidän kokouspalkkionsa ovat 200-300 euroa kerralta JA SIITÄ MENEE AINA SATANEN PUOLUEEN KASSAAN. Siksi poliitikot eivät halua hallintoon mukaan ammattilaisia.

Ekroosin mukaan tämä on yksi tärkeimpiä puoluerahoituksen kanavia. Mitkä sitten ovat systeemin vaikutukset suomalaiseen terveydenhuoltojärjestelmään? Sairaanhoitopiirien yhdistelemine näyttää olevan päättymätöntä tuskailua. Ekroos päätyikin miettimään, että suomalainen yhteiskunta ei muutu, jos samat ihmiset ostavat ja myyvät. Samat poliitikot istuvat nimittäin palveluja ostavien kuntien luottamuselimissä ostajan lippahattu päässään...(ja vetävät siitä omaan liiviinsä kokouspalkkioita).

Kun Novan laineet alkavat väistyä niin tässä olisi toinen haara käydä keskustelua puoluerahoituksen väylistä ja väylien säilyttämisen vaikutuksista yhteiskunnan rakenteisiin.

Tosin merkittävää on myös miettiä vaihtoehtoja, ettei jenkkimalliin vain perityllä rahalla tai varakkaiden kavereiden ansiosta pääse etenemään politiikkaan hoitamaan rahoittajilleen ja lobbareilleen tärkeitä asioita.